fbpx

Zonnewering

Alu-Design, gevestigd in Limburg, heeft door de jaren heen expertise opgebouwd op het gebied van zonnewering. Wij bieden zowel zonnewering voor terrassen aan als zonnewering voor veranda's en andere delen van de woning.

Knikarmschermen

Knikarmschermen zijn bij uitstek geschikt voor toepassing boven een terras. De sterke constructie maakt het mogelijk om grotere terrassen van schaduw te voorzien, terwijl de knikarmen zorgen voor een optimale bewegingsvrijheid op het terras.

Er zijn twee systemen: het populaire 2-buis systeem, gekenmerkt door twee bevestigingspunten op de muur en het luxueusere 3-buis systeem, dat gemonteerd wordt door middel van een aantal muursteunen.


Uitvalschermen

Deze relatief eenvoudige, maar zeer effectieve zonweringen zijn mateloos populair en worden gebruikt voor uiteenlopende toepassingen. Ze zijn vrijwel overal gemakkelijk te monteren en met name zeer geschikt wanneer bewegingsvrijheid onder het scherm niet nodig is. Er zijn vele verschillende typen voorhanden. Verschillende modellen van de kap en voorlijst zorgen ervoor dat er altijd een juiste keuze kan worden gemaakt. De uitvalarmen zijn wind- of zelfs stormbestendig. Dat maakt het uitvalscherm een prima zonwering op grotere hoogten.


Screens

De screen, ook wel vlakhangende zonwering genoemd, werd aanvankelijk ontworpen voor zakelijke projecten als kantoorgebouwen, ziekenhuizen en scholen. Maar al spoedig werd de screen ook met succes toegepast bij woningen. Dat komt ongetwijfeld voor een deel door de relatief lage prijs en de hoge effectiviteit.


Valarmschermen

In wijken die gebouwd zijn in de stijl van de jaren 30 komen veel hoge, smalle ramen voor. De laatste jaren zien we dit ook steeds vaker voorkomen bij nieuwbouw. Deze hoge, smalle ramen vragen om een speciaal type zonwering: het valarmscherm Avézolette.


Verandazonwering

Voor wie een serre of veranda heeft, is de Summerlight eigenlijk onmisbaar. Via geleiders wordt het doek van deze verandazonwering over het glazen of plexiglazen dak geleid, zodat hinderlijk zonlicht en warmte buiten kunnen worden gehouden. In de serre kan daardoor altijd een aangename temperatuur worden gerealiseerd, zowel 's zomers als 's winters.


De Markiezen

De Markies Classic heeft een mooie, traditionele uitstraling. Door het fraaie ontwerp past de markies echter zowel bij traditionele architectuur als bij de moderne bouwstijlen.

Het 'geheim' vormt de aluminium kapconstructie. Deze bestaat uit een kap en zijschotten, die een 'houten' uitstraling hebben, maar verder alle voordelen van gemoffeld aluminium bieden. Aluminium is minder gevoelig voor weersinvloeden dan hout en bovendien veel onderhoudsvriendelijker. De Markies Classic kan haar fraaie aanzien daardoor gedurende vele jaren behouden.


De vrijstaande zonwering

De 'Twins Exclusief' is de meest ideale vrijstaande zonwering voor uw terras. Het scherm is zeer gewild bij horeca en sportverenigingen, maar wordt ook met veel succes in de particuliere sector toegepast.

Indien de woninggevel onvoldoende stevigheid biedt of als er sprake is van een vrijliggend terras, biedt de Twins uitkomst. Een doekoppervlak tot maximaal 36 vierkante meter is moeiteloos haalbaar.

Overweegt u de plaatsing van zonnewering? We adviseren je graag.

Stel hier je vraag of vraag een vrijblijvende offerte aan.

 

Alu-Design BV | BE 0667.910.920

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.